Mod de tratament

image001

După aplicarea pe piele a unui gel conductor pentru ultrasunete în zona afectată, sonda de tratament este poziţionată şi în funcţie de tratamentul necesar, sunt aplicate între 500 şi 3000 de impulsuri cu unde de şoc, în funcţie de protocoalele ce trebuiesc urmate pentru fiecare afecţiune.

Terapia este nedureroasă, durează puţin (aproximativ 8-15 minute), iar şedinţele se fac la interval de 7 – 10 zile. În general sunt necesare 3 şedinţe de tratament, dar în anumite patologii se pot recomanda 5 – 6 şedinţe de tratament. Între aplicaţii se recomandă repausul zonei afectate.Efectele secundare tratamentului sunt foarte rare, se remit rapid şi constau în apariţia de peteşii, edeme şi eriteme.

image006

Cabinetul nostru dispune de tehnologie de ultimă generaţie produsă de compania MTS din Germania care furnizează ehipamente şi pentru clinica de traumatologie AUVA Meidling din Viena.

Contraindicaţiile terapiei cu unde de şoc se referă la pacienţii cu afecţiuni maligne, boli ale sângelui şi tratamente anticoagulante, tratament cu corticosteroizi în ultimele 6 săptămâni, tromboze, sarcină (aplicaţii lombare şi abdominale) şi aplicarea pe anumite ţesuturi (ochi şi zona periorbitala, miocard, măduva spinării, ficat şi rinichi).